زیست شناسی

ورزش در کاهش خطر بیماری فراموشی موثر است

بنا به یک تحقیق جدید علمی، اقدام های ساده ای مانند ورزش کردن (در هر سن و سالی)، کاهش دادن اضافه وزن، فشار خون و کلسترول، ممکن است تا بیست درصد از خطر ابتلا به بیماری فراموشی جلوگیری کند.

گزارش جدید به درخواست بی بی سی و توسط گروهی از کارشناسان بین المللی تهیه شده است.این گروه بعد از بررسی هفتاد تحقیق در سراسر جهان همچنین به این نتیجه رسیده است که بر خلاف باوری رایج، مدرکی قاطع که نشان دهد انجام سرگرمی های فکری مانند حل جدول متقاطع و محاسبه های ریاضی در ذهن از فراموشی جلوگیری می کند، وجود ندارد.

کارشناسان برای رسیدن به این نتیجه گیری ها، عوامل وراثت و بالا رفتن سن را مد نظر قرار نداده اند چون کنترل این دو عامل خارج از اختیارات بشر است. آنها فقط به عواملی نگاه کرده اند که تغییر آنها برای کاهش خطر فراموشی، امری شدنی و تقریبا ساده تلقی می شود.

گروه کارشناسان متفق القول بوده است که چهار عامل: ورزش کردن، اجتناب از چاقی مفرط، کنترل فشار خون و کلسترول مهمترین عوامل هستند.

دکتر سارا آلدرد، کارشناس بیوشیمی ورزش در دانشگاه برمینگهام، می گوید: “ما دقیقا نمی دانیم ورزش کردن چگونه ممکن است خطر فراموشی را کم کند. اما سرنخ هایی که از تحقیقات متعدد به دست آمده است، نشان می دهد از آنجایی که ورزش، کلسترول بد و فشار خون را کاهش و همچنین احتمالا جریان خون در برخی نقاط مهمتر مغز را افزایش می دهد، از خطر فراموشی می کاهد.”

با این حال، پرفسور کلایو بالارد، از انجمن خیریه آلزایمر در بریتانیا می گوید این تغییرات باید مستمر باشد.

او گفت: “کاهش خطر ابتلا به بیماری فراموشی که بنا به این تحقیق در نتیجه مراقبت های جسمی میسر خواهد شد در عرض یکی دو هفته رخ نخواهد داد. سال ها طول می کشد تا تاثیر مثبت این تغییرات به دست آید. پس باید سبک زندگی خودمان را منطقی تغییر بدهیم.”

گروه کارشناسان بین المللی گفت هر چند سرگرمی های فکری باعث هشیاری بیشتر ذهن می شود، دست کم تاکنون مدرکی قانع کننده در باره تاثیرگذاری آن بر بیماری فراموشی ارائه نشده است.

سید غلامرضا یزدان پرست

دبیر زیست شناسی مدیر کانون فرهنگی آموزش واحد لنده علاقمند به وب و برنامه نویسی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا